keskiviikko 11. heinäkuuta 2012
Broileri-pastasalaatti
Tarvitset:
600g broilerin maustamattomia rintafileitä/ohutleikkeitä tjms. sopivankokoisiksi suupaloiksi pilkottuna.
200g mielestäsi pastaa
1 pss herne-maissi-paprikaa (sulatettuna)
½ kurkkua
1 dl kevyt ranskankermaa (8% rasvaa)
majoneesi:
1 kananmuna (miel. huoneenlämpöinen)
2 tl valkoviinietikkaa
1/2 tl suolaa
ripaus sokeria
2 tl sinappia
3 dl öljyä (esim. rypsi)
currya
paprikajauhetta
valkopippuria
Ota majoneesin ainekset huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Raaka-aineiden tulisi olla keskenään saman lämpöisiä. Näiden lämmitessä keitä pasta pussin ohjeen mukaan. Huuhdo pasta keiton jälkeen. Paista paloitellut broilerit pannulla tilkassa öljyä. Mausta makusi mukaan, esim currylla, pippurilla ja paprikajauheella. Anna broilerien ja pastan jäähtyä
Majoneesin valmistus:
Riko kananmuna kulhoon (mieluiten kapea ja korkea reunainen) ja lisää etikka, suola, sokeri, sinappi ja noin 1/4 öljystä. Sekoita aineksia hetki sauvasekoittimella. Anna levähtää. Kaada loppu öljy hitaasti, ohuena nauhana mukaan seokseen. Lisää joukkoon mausteita makusi mukainen määrä ja sekoita vielä hetki.
Paloittele kurkku ja sekoita ainekset. Majoneesia ei tarvitse käyttää kaikkea (laitoin itse noin 3/4). Salaatti on parhaimmillaan kun sen antaa tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
Tästä tulee aika reilu annos :) Tähän perusohjeeseen halutessaan voi lisäillä raaka-aineita makunsa mukaan. Salaatin joukkoon sopii esim. omena, persikka, ananas, kirsikkatomaatit..
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti