keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Pekoniin käärittyä broileria ja sienipastaa



Pastaa ja broilereita tulee tällä ohjeella 3-4 annosta.

Broilerit

Tarvitset:
1 paketti (140g) pekonia
1 paketti (n. 600g) Kariniemen kananpojan kevyitä sisäfileitä
mausteita makusi mukaan (miula vaan santa marian forest blend- maustesekoitusta, jossa sipulia, merisuolaa, sieniä, persiljaa, timjamia, rosmariinia, mustapippuria ja valkosipulia)

Mausta broilerin fileet haluamillasi mausteilla. Kääri kunkin broilerin ympärille siivu pekonia ja kiinnitä päät cocktailtikuilla. Paista broilerit pannulla niin, että pekoneihin tulee väriä ja rapea pinta. Kypsennä loppuun uunissa. Poista cocktailtikut ennen tarjoilua

Huom! paketillinen pekonia ei riitä ihan koko paketilliseen broilereita! Miula broilerin fileitä oli 15 ja pekonisiivuja 9. Voit joko ostaa 2 pakettia pekonia tai käyttää loput broiskut johonkin muuhun.

Sienipasta

Tarvitset:
250g fettucine tuorepastaa
noin kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
1 purkki (2dl) kermaa (kuohukermalla tulee parasta, mutta voi tehdä myös kevytkermaan)
1rkl jauhoja
1rkl voita
½ kasvisliemikuutio
valkopippuria
aromisuolaa

Valmista ensin sienikasike. Turvota suppilovahverot tilkassa vettä ja siivilöi sitten vesi pois. Puristele tai painele sieniä siivilää vasten, jotta vättä jäisi mahdollisimman vähän. Sulata kattilassa voi ja sekoita joukkoon jauhot. Älä ruskista! Heitä mukaan sienet, kerma ja mausteet. Anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen.

Lisää kastike pakkauksen ohjeen mukaan keitetyn pastan joukkoon ja sekoita hyvin. Halutessasi voit lisätä joukkoon parmesaania raastettuna tai lastuina. Jos tarjoilet pastan ilman lisukkeita, ohjeesta tulee kaksi annosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti