tiistai 10. heinäkuuta 2012

Pesto-mozzarella- ja emmental-pepperonisarvet



Tein kaverin tupareihin viemisiksi kahdenlaisia sarvia :) Ainakin miun mielestä olivat hyviä. Taikinaohjeen olen napannut jostain blogista, en vaan yhtään muista mistä...

Ohjeesta tulee noin 16 sarvea.

Tarvitset:

6dl vehnäjauhoja
150g voita
½tl suolaa
½tl paprikajauhetta
2dl maitoa
½ pussia kuivahiivaa

täytteet:
Pestoa 1tl/sarvi. Mozzarellaraastetta myös 1tl/sarvi

2 viipaletta pepperonimakkaraa (pieniä)/sarvi, 1tl emmentalraastetta/sarvi

kananmunaa voiteluun
seesamin- ja /tai unikonsiemeniä koristeluun

 Nypi vehnäjauho, suola, paprikajauhe ja kuivahiiva voin kanssa tasaiseksi. Lisää joukkoon hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi lämmitetty maito. Sekoita tasaiseksi ja anna kohota n. 30 min.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kaulitse palat jauhetetulla alustalla halkaisijaltaan noin 30cm ympyräksi. Jaa pyörylä taikinapyörällä kahdeksaan osaan (voit jakaa myös kuuteen osaan, jos haluat isoja sarvia tai kymmeneen, jos haluat minikokoisia). Annostele jokaiselle osalle täytteet ja rullaa ne sitten sarviksi aloittaen leveästä päästä. Voitele sarvet kananmunalla, koristele siemenillä ja paista 225 asteessa noin kymmenen minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti