tiistai 10. heinäkuuta 2012

Helppo linssikeitto



2dl punaisia linssejä
1 purkki tomaattimurskaa
200g pakasteporkkanoita TAI tuoretta porkkanaa TAI valmista porkkanasosetta
1 rkl öljyä
100g sipulikuutioita TAI 1 sipuli silputtuna
2tl valkosipulimurskaa TAI pari valkosipulinkynttä hienonnettuna
1tl punaista chilitahnaa TAI tuoretta chiliä hienonnettuna
2tl punaista currytahnaa
1tl tuoretta inkivääriä raastettuna
6dl vettä
1 kasvisfondinappi/liemikuutio

Keitä pakasteporkkanat (tai kuutioidut tuoreet porkkanat) niin, että niistä tulee pehmeitä. Kaada vesi pois ja soseuta porkkanat sauvasekoittimella hienoksi soseeksi.

Huuhtele linssit. Kuullota sipulit, valkosipuli, chili, currytahna ja inkivääri öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon tomaattimurska, linssit, vesi, porkkanasose ja fondi. Anna porista noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää vettä, jos sopasta meinaa tulla liian sakeaa. Tarjoa leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti