tiistai 10. heinäkuuta 2012

Inkivääripossu



Tämäkin ohje on Puolialaston kokki-blogista, joka on kyllä täynnä loistavia reseptejä ihanine kuvineen :) Ruoka oli maukasta ja helppo tehdä :) Pilkkomiseen menee hetki aikaa, mutta kun kaikki esivalmistelut on tehty, kypsyy ruoka hetkessä.

 Miula ei ollut chiliä, laitoin sitten vähän punaista chilitahnaa makua antamaan :) Ja miun koristeet on persiljaa, kun ei korianteria ollut.

Tarvitset:

1rkl kalakastiketta
1 1/2 rkl osterikastiketta
4rkl kasvis- tai kanalientä
1tl ruokosokeria
2rkl kasviöljyä
3-4 valkosipulinkynttä
500g vähärasvaista porsaanlihaa ohuina suikaleina
50g (peukalon kokoinen pala) tuoretta inkivääriä suikaloituna tulitikkumaiseksi
1 keltasipuli leikattuna 8 lohkoksi
2 kevätsipulia vinoviipaleina
ripaus jauhettua valkopippuria
1-3 punaista chiliä (pikkurillin pituista) ohuina viipaleina koristeluun
muutama korianterin lehti koristeluun


Sekoita pienessä kulhossa kalakastike, osterikastike, liemi ja sokeri.  Kuumenna öljy wokkipannussa ja paista siinä valkosipuli ja possunliha kahdessa erässä: paista ensin puolet valkosipulisilpusta vaaleanruskeaksi, lisää puolet possusuikaleista ja pikapaista 2-3 min. korkealla lämmöllä kunnes liha on juuri ja juuri kypsää. Siirrä sivuun ja paista toinen erä samalla tavalla. Lisää sitten ensimmäinen erä takaisin pannuun (kahdessa erässä paistamalla varmsitat ettei öljy viilene lihan lisäämisvaiheessa vaan liha paistuu nopeasti meheväksi).

Lisää pannulle inkivääri, sipulit ja kastikesekoitus. Pikapaista 1-2 minuuttia. Lisää kevätsipulisiivut.Kauho tarjoilulautaselle ja sirottele päälle hieman valkopippurijauhetta, chiliviipaleita ja korianterin lehtiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti