tiistai 10. heinäkuuta 2012

Ricottapiiraat



Salamin tilalla voi käyttää myös parmankinkkua tai lihan voi jättää kokonaan pois. Ohjeesta tulee muffinnipellillinen eli 12 kappaletta piirasia.

Tarvitset:
100g voita
2,5dl grahamjauhoja
1 muna
2rkl vettä

vuoan voiteluun voita ja korppujauhoja

250g ricottajuustoa
1 muna
0,5dl kermaa
1dl peccorino romanoa raastettuna
pari kevätsipulin vartta pieneksi silputtuna
tuoretta basilikaa ja persiljaa silputtuna

Tarjoiluun: tulista italialaista salamia ohuina siivuina tai parmankinkkua
rucolaa

Voitele ja korppujauhota muffinnipellin kolot. Nypi jauhot ja voi ja sekoita niihin nopeasti muna ja vesi. Taputtele taikina pellille. Valmista täyte sekoittamalla inekset ja jaa se sitten piirasille. Paista 200 asteessa n. 25-30 min. Koristele jäähtyneet piiraat salamista kiepautetuilla ruusukkeilla ja rucolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti