tiistai 10. heinäkuuta 2012

Kaalilaatikko (+kermainen kaalilaatikko)





Tästä ohjeesta tulee noin kuusi annosta. Mie tein satsin tuplana ja osaan lurautin nesteeksi lihaliemen sijasta kermaa. Ihan hyvää tuli niinkin, enemmän miun makuun oli kuitenkin perinteinen versio :) Käytin tuplamäärään vaan 600g jauhelihaa ja miusta laatikosta tuli ihan tarpeeksi lihaisaa. Laitan ohjeeseen kuitenkin tuon 400g, kun ei se varmasti liikaa ole ja jauheliha kun tunnetusti myydään yleensä sen kokoisissa paketeissa. Mutta vähempikin siis riittää.

Tarvitset:

n.1kg keräkaalia
1rkl öljyä
3 rkl siirappia (tummaa)
2dl lihalientä (voi keittää kuutiosta tai fondista, tehdä itse tai käyttää valmista)

400g jauhelihaa (käytin sika-nautaa, nautakin käy varmasti hyvin, ehkä jopa paremmin)
1 sipuli
½tl suolaa (tai maun mukaan)
2tl meiramia
1tl paprikajauhetta
mustapippuria

1dl puuroriisiä
3dl vettä (+ripaus suolaa veteen mauksi)
2dl lihalientä TAI kermaa
muutama nokare voita

Hienonna sipuli ja suikaloit tai raasta kaali. Jätä kaalin kova kantaosa käyttämättä. Keitä riisit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Freesaile kaalia pannulla tilkassa öljyä. Lisää sitten siirappi ja 2dl lihalientä. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 min. Paista jauheliha ja sipuli pannulla ja mausta suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella ja meiramilla. Sekoita kaalit haudutusliemineen jauhelihaan ja riisiin. Laita seos voideltuun vuokaan (vetoisuus noin 2 litraa), kaada päälle 2dl lihalientä tai kermaa ja laita pinnalle muutama pieni nokare voita. Paista 200 asteisessa uunissa alatasolla noin tunti. Tarjoa puolukkahillon tai -survoksen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti