keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Kahden suklaan juustokakku



Kakku on tehty 20cm vuokaan. Jos käytyä isompaa vuokaa, kehotan tuplaamaan ainesten määrän (pohja 1,5 kertainen) jotta kakusta ei tule ihan lituska :)

Tarvitset:

Pohja:

1 pötkö (siis puolet paketista) domino tjms. keksejä. Mie käytin Danielaa, jotka on Pirkan versio dominoista
50g voita

Maitosuklaatäyte:

150g fazerin sinistä tai muuta maitosuklaata
1 purkki (2dl) kuohukermaa
 ½ pakettia philadelphia- tuorejuustoa
3 liivatelehteä

Valkosuklaatäyte:
150g valkosuklaata (käytin pandan 130g levyn ja riitti hyvin)
1 purkki kuohukermaa
½ pakettia philadelphiaa
3 liivatelehteä

Pohja: Murusta keksit ja sekoita ne sulaan voihin. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.

Maitosuklaatäyte: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa esim. vesihauteessa (ite käytän suklaan sulattajaa), vatkaa kerma ja sekoita siihen tuorejuusto ja suklaasula. Kiehauta kattilassa pieni tilkka vettä ja sulata liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetki ja lisää sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaakermaseokseen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä 1-2 tuntia

Valkosuklaatäyte: Valmista samalla tavalla, kuin maitosuklaatäyte. Kaada täyte jo hyytyneen maitosuklaakerroksen päälle ja hyydytä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai mieluiten yön yli.

Koristele esimerkiksi kermavaahtopursutuksilla ja suklaarouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti