keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Pähkinäiset soija-kasvispihvit



Tarvitset:

1dl vaaleaa soijarouhetta
 2 dl vettä
½ kasvisliemikuutio (miula ei ollu kasvisliemikuutioita, joten käytin puolikkaan napin fond du chef- kasvisfondia)
2 porkkanaa
1 sipuli
1dl cashewpähkinöitä
1dl turkkilaista jogurttia
1 muna
1 dl korppujauhoja
mausteita: valkopippuria, grillausmaustetta, paprikajauhetta, aromisuolaa

Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi raasteeksi ja pilko sipuli. Hienonna pähkinät (ite käytin ihan veistä) ja sekoita korppujauhot jogurttiin. Anna turvota hetki. Keitä soijarouhe liemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää hieman jäähtynyt soijarouhe ja muut ainekset korppujauho-jogurttiseokseen ja sekoita huolellisesti. Mausta makusi mukaan. muotoile massasta pyöreitä pihvejä ja paista ne kuumalla pannulla öljyssä (itse lisäsin joukkoon myös pienen nokareen voita makua ja väriä antamaan) kummaltakin puolelta. Kannattaa paistaa aluksi yksi testipihvi ja maistaa, tarvitseeko mausteita lisätä. Tarjoa haluamiesi lisäkkeiden kanssa, itse tein lohkoperunoita (perunat lohkoiksi, vähän öljyä ja suolaa sekaan ja 200 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi) ja kylmää dippikastiketta, johon tuli tuoretta basilikaa silputtuna, turkkilaista jogurttia ja vähän majoneesia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti