keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Mansikka-mascarpone-kauralastukakku



Kauralastujen ohje on maku-lehdestä, mutta muokkasin sitä hieman, täytteet omat.

Kauralastupohjat:

200g voita
1,5dl sokeria (vähempikin kyllä riittää)
2rkl siirappia
5dl kaurahiutaleita
4rkl vehnäjauhoja
4rkl maitoa

Täyte:
1 litra tuoreita mansikoita
250g mascarponea
2dl kuohukermaa
100g valkosuklaata

Sulata voi ja sekoita siihen muut pohjan ainekset. Levitä neljäsosa taikinasta leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (20cm) pohjalle. Jos käytät isompaa, 24cm vuokaa, jaa taikina vain kolmeen osaan. Paista pohjaa 175 asteessa 20-25 minuuttia. Paista samalla tavalla muut kolme pohjaa. Jäähdytä levyt.

Viipaloi mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen mascarpone. Sulata suklaa ja sekoita myös se mascarponekerman joukkoon. Laita väleihin mansikoita ja kermatytettä. Koristele lopulla täytteella ja mansikoilla. Tarjoa mahdollisimman pian, etteivät kauralastut ehdi pehmetä liikaa (miun mielestä oli kyllä hyvää pehmeänäkin :) )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti