lauantai 14. heinäkuuta 2012

Mudcake eli mutakakku


Mutakakusta löytyy monia eri variaatioita, joskus käytetään kaakaojauhoja, joskus suklaata, jauhon määrä vaihtelee yms. Miun versio oli tällä kertaa tämmöinen, ihan älyttömän hyvää.

Tarvitset:
2 isoa (luomu)munaa
2dl ruokokidesokeria
1tl vaniljasokeria
200g hyvää tummaa suklaata (vähintään 70% kaakaota)
1,5dl vehnäjauhoja
150g voita

Lisäksi: voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 20cm) leivinpaperi ja voitele & korppujauhota reunat. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaasula. Siivilöi mukaan jauhot ja lisää lopuksi myös sulatettu, hieman jäähtynyt voi. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 15-20 minuuttia. Kakun tulee jäädä sisältä raa'aksi. Anna valmiin kakun jäähtyä jonkin aikaa vuoassaan ennen kun poistat vuoan reunuksen. Tarjoa haaleana esimerkiksi vaniljajäätelön ja tuoreiden mansikoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti