lauantai 14. heinäkuuta 2012

Pekoni-perunasalaatti


Tarjosin tätä salaattia Pertin synttäribrunssilla. Ruokaisa salaatti käy hyvin myös lounaaksi.

Tarvitset (2 isoa lounasannosta tai neljälle lisukkeeksi)

Erilaisia salaatteja, valitse lämmönkestäviä lajikkeita (miula mm. romainea, rucolaa ja pinaattia)
200g uusia perunoita
1 paketti (170g) pekonia
n.500g tuoreita herneenpalkoja
pari kevätsipulia varsineen
parmesaania lastuina
2rkl macadamiaöljyä (myös oliiviöljy käy)
1rkl balsamicoa

Pese perunat huolellisesti ja keitä ne. Paista pekonit pannulla ja nosta ne sitten valimaan talouspaperin päälle. Irroittele herneet paloista. Silppua sipulit. Pilko perunat sopiviksi suupaloiksi, silppua pekonia hienoksi. Sekoita salaatit, perunat, herneet, pekoni ja sipuli. Yhdistä öljy ja balsamico kastikkeeksi ja sekoittele salaatin joukkoon. Ripottele pinnalle vielä parmesan-lastuja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti