sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Munakokkelia ja kantarellejä paahtoleivällä


Myös synttäribrunssin antimia :) Ohjeesta tulee kaksi reilua annosta

Tarvitset:
n. puoli litraa tuoreita kantarellejä
4 isoa luomumunaa
½dl kuohukermaa
kevätsipulin vartta koristeluun
voita paistamiseen
suolaa, mustapippuria
(tryffelillä maustettua oliiviöljyä)
kaksi palaa täysjyväpaahtoleipää

Putsaa kantarellit huolellisesti. Pilko isot sienet vähän pienemmiksi, pienet voit paistaa kokonaisina. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita niiden joukkoon sitten kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita sienet kuivalle, kylmälle pannulle ja kuumenna sen aikaa, että sienistä irtoava neste haihtuu. Lisää pannulle nokare voita ja pyörittele sieniä siinä hetki. Kaada sienten päälle kananmuna-kermaseos ja työntele sitä pannun reunoilta keskelle. Nosta pannu liedeltä ja jatka vielä työntelyä, kunnes kokkeli on kiinteää, mutta vielä kosteaa. Annostele paahdettujen leipäviipaleiden päälle, koristele sipulinvarrella ja tarjoile heti. Voit halutessasi lorauttaa päälle vielä hieman tryffelillä maustettua öljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti