keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Naan-leivät



Curryn kanssa syötäväksi tekaisin Naan-leipiä, jonka ohjeen löysin Pastanjauhantaa-blogista. Ohje on siitä jännä, että siihen on käytetty hiivaa. Ei ehkä ihan autenttisia leipiä, mutta hyviä silti :) Kannattaa kyttäillä uunia aika tarkkaan, lämpötilan ollessa korkea pinta kärähtää helposti. Miula meinasivat unohtua uuniin, mutta eivät onneksi menneet pilalle.


Tarvitset:
2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl öljyä
½ dl maustamatonta jugurttia
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
1 tl leivinjauhetta
n. 6 dl vehnäjauhoja
voiteluun sulatettua voita
pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita hyvin. Lisää veteen suola, sokeri, öljy, jugurtti ja kevyesti vatkattu muna. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhot taikinaan hyvin alustaen. Anna taikinan kohota liinan alla peitettynä lämpimässä paikassa tunnin verran. Muotoile kohonneesta taikinasta jauhoisella alustalla tasakokoinen pötkö, jonka jaat 8:aan osaan. Pyöritä osat palloiksi, kaulitse soikeita litteitä leipiä. Kohota leivät pellillä leivinpaperin päällä, voitele sulatetulla voilla ja ripottele pinnalle unikon- tai seesaminsiemeniä. Paista leivät 275 asteisessa uunissa (keskitasolla) 5-8 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti