keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Omena-kaurapaistos ja kanelijäätelö



Voi kääkkylä, mitä herkkua! Kuva ei oikeesti tee oikeutta tälle, oli ihan järkyttävän namia.Omena-kaurapaistos on miun syksyn lemppariherkkuja ja nyt tekaisin sen seuraksi vielä kanelijäätelöäkin. Ihan älyttömän hyvä yhdistelmä ja jäätelön rakenteesta tuli tällä kertaa tosi hyvä!

Jätskin ohjeen oon bongannu jostain netistä ja oon pieniä muutoksia tehny siihen itte. Alkuperäisessä ohjeessa kerma ainakin keitettiin (liian monimutkaista miule, en jaksa ootella jäähtymistä yms. mie haluun jätskiä heti!) ja kaneliakin oli muistaakseni vähemmän. Ilmeisesti alkuperäinen ohje on jostain jäätelökirjasta.

Omena-kaurapaistos


Tarvitset:
3 isohkoa omenaa (kirpsakat on parhaita)
3dl kaurahiutaleita
100g voita tai margariinia
½dl sokeria
n. 1tl kanelia  (en laittanut tätä tälläkertaa, sillä jätskissä oli kanelia)

Kuori ja viipaloi omenat. Asettele ne tasaiseksi kerrokseksi voidellun (itse unohdin voidella, eikä haitannut mitään) uunivuoan pohjalle. Ripottele omenaviipaleiden päälle kaneli. Sulata rasva ja sekoita siihen sokeri ja kaurahiutaleet. Lusikoi seos tasaisesti omenaviipaleiden päälle. Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 min.

Kanelijäätelö

Tarvitset:
4dl kuohukermaa
1 pussi blåbandin vanhan ajan vaniljakastiketta
4dl maitoa
1dl tomusokeria
2tl kanelia

Sekoita maito vaniljakastikejauheeseen ja anna tekeytyä jääkaapissa 20 minuutin ajan. Vatkaa kermaa hieman (huom! tosi löysäksi  vaahdoksi, niin että on vain hieman paksumpaa kuin ilman vatkausta. Jos vatkaat liikaa, tulee rakenteesta voimainen jäätelökoneen jälkeen) ja sekoita muut ainekset siihen. Valmista jäätelö jäätelökoneessa koneen ohjeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti