tiistai 10. heinäkuuta 2012

Naudanliharullat punaviinikastikkeessa


Tähän ruokalajiin ei varsinaisesti ole reseptiä, tein vaan omasta päästä ja olivat ihan älyttömän hyviä :p Mutta näin se suunnilleen meni:

Naudanliharullat syntyvät kätevästi esimerkiksi sisäpaistista. Leikkaa huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia lämmennyt paisti pihveiksi ja nuiji mahdollisimman ohuiksi. Hankaa pintaan suolaa ja mustapippuria. Paista paketti pieniksi silputtua pekonia ja hienonnettu sipuli pannulla, täytä seoksella ja rullaa kiinni. Sulje cocktailtikulla. Paista liharullat tilkassa voi-öljyseosta, kunnes pinta on joka puolelta kauniin värinen. Lisää sitten pannulle vähän vettä ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä, mitä pidempään, sen parempi (miula vähän päälle 2 tuntia) Kääntele rullia välillä ja lisää tarvittaessa vettä. Rullien ei pidä peittyä veteen, mutta sitä tulee kuitenkin olla pannulla jonkin verran, noin puoleen väliin rullia.

Kun lihat ovat hautuneet jonkin aikaa, lisää pannulle muutama desi punaviinia, härkäfondia ja mustapippuria. Keitä lientä kokoon niin, että se on noin puolet alkuperäisestä määrästä. Lopuksi vatkaa joukkoon vielä pari ruokalusikallista kylmää voita. Voit halutessasi siivilöidä kastikkeen. Koristele siplputulla persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti