keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Vegaaniset maapähkinävoi-suklaakeksit



Näitten keksien ohje on Puputyttö ja vohvelisankari- kirjasta. Tosi maukkaita keksejä! Tein vaan puolikkaan annoksen, vaik koko satsikin varmaan menis :p taisin tehä kekseistä vähän isompia, kun niitä tuli jonkun verran vähemmän, kun ohjeen mukaan ois pitäny.

Miula rakenteesta tuli tosi mureneva ja pehmeä (heti uunista otettaessa nää oli ihan pehmeetä mössöö, mut kovettuivat kuitenkin jonkun verran jäähtyessään) mut ehkä se kuuluu ollakkin niin :) Maku toi sekä miule että Pertille mieleen snickersin.

Maapähkinä-suklaakeksit (noin 4 tusinaa keksejä)

tarvitset:
4,5dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
200g vegaanista margariinia
350g maapähkinävoita
2dl sokeria
2,5dl fariinisokeria
260g vegaanista suklaata karkeana rouheena

Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita keskenään jauhot ja ruokasooda. Vatkaa isossa kulhossa margariini, maapähkinävoi ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi. Varovasti sekoittaen lisää jauhot ja suklaarouhe. Annostele pellille n. ruokalusikallisen kokoisia taikinapalloja 5cm päähän toisistaan. Tasoita kevyesti painaen. Paista 10-12 minuuttia, kunnes keksit ovat kauniin kullanruskeita. Jäähdytä pellilä pari minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.

Säilytä keksit ilmatiiviisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti