tiistai 10. heinäkuuta 2012

Pekoni-mozzarellaquiche




Maukas ja täyttävä piiras. Vähän vilkuilin Äijäruokaa- blogin quichea ja sen reseptiä mukaillen tämän tein :)

Paistoin piiraan irtopohjavuoassa, jonka halkaisija on 20cm. Tämän vuoksi piiraasta tuli kivan korkea. Pohjan pitäisi kuitenkin riittää myös 24cm vuokaan.

Pohja:

50 g voita
4,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
Pari hyppysellistä sokeria
Kylmää vettä

Kuutioi voi. Lisää jauhot. Sekoita. Lisää sokeri. Nypi voi ja jauhot sekaisin, älä kuitenkaan anna voin lämmitä liikaa. Lisää kylmä vesi ja sekoita sormenpäillä. Älä lisää vettä niin paljon, että taikina muuttuu tahmeaksi. Lisää vielä tilkka vettä saadaksesi mukaan taikinan ulkopuolelle jäänyt osa.

Pane taikina jauhotetulle pöydälle ja painele kämmenen tyvipuolella (jotta taikina ei lämpiäisi) kunnes voi ja jauhot sekoittuvat hyvin. Muotoile taikina parin-kolmen sentin pakuiseksi kiekoksi ja kaulitse irtopohjavuokaasi sopivaksi. Taita taikina puoliksi ja vielä toisen kerran puoliksi, jolloin taikina on helpompi siirtää vuokaan. Avaa taitokset vuoassa ja taputa taikina kiinni vuokaan. Laita vuokaan puhdas folia ja kaada päälle kuivattuja herneitä, näin saat pohjasta siistimmän. Esipaista n. 12 minuuttia 200 asteessa.

Täyte:

170g pekonia
1 sipuli
150g ranskankermaa
1dl kermaa
1 muna
1dl juustoraastetta
ripaus mustapippuria
1 pallo mozzarellaa (Käytin puhvelinmaitomozzarellaa, se on parempaa)
muutama kirsikkatomaatti
kuivattua rosmariinia

Silppua pekoni ja hienonna sipuli. Paista pannulla kypsäksi ja kaada sitten esipaistetun pohjan päälle Sekoita ranskankerma, kerma, kananmuna, juustoraaste ja mustapippuri ja kaada pekoniseoksen päälle. Revi mozzarellapallo paloiks ja asettele se ja puolitetut kirsikkatomaatit piiraan päälle. Ripottele pintaan hieman rosmariinia ja paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti