tiistai 10. heinäkuuta 2012

Skonssit



Uudenvuodenaattona tein ensimmäistä kertaa elämässäni skonsseja. En ollut syönytkään niitä ennen, joten en tiedä, miten oikeanlaisia nämä ovat. Hyviä kuitenkin ja sehän on tärkeintä :) Otin ohjeen sitruunaruoho blogista

Skonssit kannattaa tarjota heti lämpimänä. Syötiin loput ilotapäivällä ja olivat sillon jo aikamoisen kuivia.

Skonssit n.7kpl (miula tuli 9)


4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
50g voita
1,5 dl kevytkermaa

Nypi huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi.Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikinasta n. 2cm paksuinen levy ja ota muotilla (esim. lasilla) pyörylöitä. Voitele kermalla ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10 min. Tarjoile lämpimänä mansikahillon ja kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti