tiistai 10. heinäkuuta 2012

Ranskalainen suklaakakku



Teki mieli jotain hyvää, mutta helppoa jälkkäriä. Tämän kakun ohje löytyikin sitten googlettelemalla. Kioskilla ei ollut mitään hyvää tummaa suklaata, joten tein kakun maitosuklaasta. Ulkonäkö ei ole mitenkään kaunein mahdollinen, mutta maku oli älyttömän hyvä :p

Tarvitset:
200g tummaa suklaata (tai maitosuklaata)
200g voita
4 munaa
2dl sokeria
3½dl vehnäjauhoja

Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Sulata voi ja suklaa kattilassa tai mikrossa. Anna jäähtyä hetkiä. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon suklaa-voiseos. Siivilöi vehnäjauhot mukaan varovasti käännellen. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia, kakun tulee olla keskeltä valuvaa. Tarjoile esimerkiksi vaniljalla maustetun kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti