perjantai 10. elokuuta 2012

Appelsiini-valkosuklaakakku


Mehevä appelsiinikakku sopii moneen tilanteeseen :)

200g voita
2dl sokeria
3 munaa
2tl vaniljasokeria
2tl ruokasoodaa
4,5dl vehnäjauhoja
1dl kermaa
100g paistonkestävää appelsiinimarmeladia
100g valkosuklaata

Lisäksi: voita vuoan voiteluun, korppujauhoja

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Rouhi valkosuklaa hienoksi rouheeksi. Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää sitten munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekä kerma, marmeladi ja suklaarouhe voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina siihen. Paista uunissa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan vähän aikaa ennen kumoamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti