tiistai 1. tammikuuta 2013

Paistettua ankanrintaa


Tällä tavalla saat mehevän, maukkaan ja kauniin punertavan ankanrinnan :)
 
Ota ankan rinta huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista (vähintään tunti). Leikkaa ankan rasvapintaan useita pitkittäisiä viiltoja. Suolaa ja pippuroi rinta ja laita se sitten pannulle rasvapuoli alaspäin. Et tarvitse paistamiseen rasvaa, sillä sitä irtoaa ankasta niin paljon. Paista rasvapuoli rapeaksi ja ruskeaksi ja käännä sitten rinta. Paista toinen puoli nopeasti. Laita rinta 100 asteiseen uuniin niin, että sisälämpötilaksi tulee noin 65 astetta (kestää puolisen tuntia). Anna vetäytyä folion sisällä 15-30 min. Tarvittaessa lämmitä ankkaa rasvapuoli alaspäin pannulla ennen tarjoilua ja viipaloi sitten annospaloiksi. Yhdestä rinnasta riittää kahdelle syöjälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti