tiistai 1. tammikuuta 2013

Porkkanarisotto


Porkkanarisotto sopii hyvin porkkanalaatikon korvaajaksi joulupöytään, mutta se maistuu myös muulloin :) Voit käyttää valmista porkkanasosetta tai soseuttaa porkkanat itse.

Neljä pääruoka-annosta tai kuusi lisäkeannosta

3dl arborio-riisiä
1 shalottisipuli
1rkl oliiviöljyä
1rkl voita
2dl kuivaa valkoviiniä
6-7dl kasvislientä
200g porkkanasosetta
1dl kuohukermaa
1,5dl raastettua grana padanoa tai parmesaania
ripaus muskottipähkinää
suolaa, valkopippuria

Kuullota silputut sipulit ja risottoriisit oliiviöljyn ja voin seoksessa kattilassa. Pidä levy puolella lämmöllä. Lisää valkoviini ja anna haihtua. Lisää sitten nestettä vähitellen, anna edellisen satsin haihtua ennen uutta. Sekoita koko ajan. Lisää lopuksi porkkanasose, kerma, juusto ja mausteet ja pyörittele vielä hetki. Risoton kuuluu jäädä löysäksi. Tarjoa heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti