perjantai 1. helmikuuta 2013

Pesto-mozzarellapasta



Tein meille yksi päivä tätä ihanaa pastaa, kyllä oli hyvää! Vielä parempaa tästä olisi saanut, jos olisin käyttänyt puhvelinmaitomozzarellaa, mutta nyt piti tyytyä ihan tavalliseen. hyvää oli silti :)


Pesto:
1-2 puskaa basilikaa (mie käytin 1,5), nypi lehdet irti puskasta
1 iso valkosipulinkynsi
1dl oliiviöljyä (extra virgin)
1,5dl parmesaania raastettuna
50g pinjansiemeniä
ripaus suolaa

Paahda pinjansiemeniä hetki pannulla, älä kuitenkaan anna tummua. laita kaikki ainakset sekaisin blenderiin ja soseuta tasaiseksi. Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua. Voit tehdä peston myös morttelissa,  laita ensin valkosipuli, suola ja pinjansiemenet mortteliin ja hiero tasaiseksi tahnaksi. Lisää basilikat vähän kerrallaan joukkoon. Lisää joukkoon parmesaani, sekoita tasaiseksi ja lisää sitten oliiviöljy ohuena nauhana.

Pestopasta (2 isoa annosta)

250g tuorepastaa (fettuccine)
annos pestoa
150g kirsikkatomaatteja
1rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 pallo mozzarellaa (jos haluat kunnolla herkutella, osta puhvelinmaitomozzarellaa)
pinjansiemeniä paahdettuna

Laita vesi kiehumaan pastaa varten ja suolaa se hyvin. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Puolita kirsikkatomaatit ja paahda niitä hetki, mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä pastaa kiehuvassa vedessä pari minuuttia ja valuta sitten vesi pois. Sekoita pastaan pesto ja annostele lautasille. Laita pastan päälle muutama siivu mozzarellaa, paahdetut tomaatit ja pinjansiemenet. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti