torstai 21. helmikuuta 2013

Salvia-sitruunavoilla maustettu broileri


Kokonaisen broilerin valmistaminen tuntuu jotenkin työläältä vaikka ei se sitä todellisuudessa ole :) Mie paiston broiskun vahingossa väärin päin, mutta haitanneeko tuo mitään :D

kokonainen broileri
1 sitruuna
½ nippua salviaa
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria myllystä
1rkl suolahiutaleitan. 50g voita

Pintaan:
 suolaa
mustapippuria

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa broileri ja irroittele sitten nahkaa lihoista varovasti, nahka ei saa mennä rikki. Irroittelin nahkaa sekä rintojen kohdalta että koivista, oikeastaan kaikkialta, mistä se suht helposti irti lähti. Raasta sitruunasta kuori. Sekoita sitruunankuori ja muut mausteet pehmeään voihin. Survo maustevoita nahan ja lihan väliin joka puolelle lintua mahdollisimman tasaisesti. Hiero broilerin pintaan vielä vähän suolaa ja mustapippuria. Kuori sitruuna, lohko se neljään osaan, purista lohkoista hieman mehua linnun sisään ja työnnä sitten lohkot vatsaonteloon. Paista noin puoli tuntia uunin keskitasolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti