maanantai 1. huhtikuuta 2013

Avokadojäätelöä ja mansikka-inkiväärikastiketta


Palmusunnuntaina jälkiruoaksi avokadojäätelöä. Mansikkakastike sopi suht mietoon jäätelöön loistavasti! Avokadojen tulee olla täydellisen kypsiä tätä herkkua varten, itse käytin yhden tosi ison avokadon. En ole kokeillut valmistaa tätä jäätelöä ilman jäätelökonetta, mutta sen pitäisi kyllä onnistua, kunhan vaan jaksaa sekoitella jäätelömassaa tarpeeksi usein.

Jääelö (neljä reilua annosta tai kuusi pienempää)
1 iso tai kaksi pienempää avokadoa (kypsä!!)
1 limen mehu
0,5dl tomusokeria
1tl vaniljasokeri
1rkl hunajaa
1prk (2dl) kuohukermaa
1,5dl maitoa

Halkaise avokado, poista siemen ja kaavi hedelmänliha lusikalla kulhoon. Lisää kulhoon limen mehu, tomusokeri, vaniljasokeri ja hunaja. Soseuta sileäksi. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita siihen avokadosose ja maito. Valmista jäätelöksi jäätelökoneessa koneen ohjeen mukaan tai pakasta välillä sekoittaen niin kauan, että massa on kiinteää (väh. 12 tuntia)

Mansikkakastike:
300g kotimaisia pakastemansikoita sulatettuna ( voivat olla vähän kohmeisia)
25g tomusokeria
1/2tl raastettua inkivääriä
0,5dl vettä

Mittaa ainekset astiaan ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarjoa avokadojäätelön kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti