maanantai 1. huhtikuuta 2013

Blinit savuporotäytteellä


Kokeilin tehdä blinejä ensimmäistä kertaa, itse asiassa en ollut koskaan edes maistanut niitä! Ihastuin, tosi namia. Perinteisen smetanan ja mädin sijaan tarjosin blinien kanssa savuporomössöä, joka sopi niille älyttömän hyvin.

 Blinit (n. 8 blinipannulla paistettua paksuhkoa lettua)
1 purkki kermaviiliä

2,5dl maitoa
20g hiivaa
1,5dl tattarijauhoja
1dl vehnäjauhoja
1tl sokeria
1tl suolaa
1rkl voisulaa
1 kananmuna
 voita paistamiseen

Lämmitä kermaviili ja 1dl maidosta kädenlämpöiseksi. Liota siihen hiiva. Sekoita joukkoon jauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä parisen tuntai tai yön yli jääkaapissa. Ennen paistamista sekoita joukkoon kiehuvaksi kuumennettu maito (loput 1,5dl) voisula, suola ja kananmunan keltuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja nostele varovasti taikinan joukkoon. Paista blinipannulla paksuhkoja blinejä ja tarjoa kuumana. Käytä paistamiseen reilusti voita, jotta blineistä tulee rapeita.

Savuporotäyte blineille:
240g (2 pientä purkkia) smetanaa
100g kylmäsavuporoa (leikkelehyllystä)
50g suola/maustekurkkua
1tl piparjuuritahnaa
1tl hunajaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

tarjoiluun: silputtua punasipulia, hunajaa

Silppua poro ja maustekurkku pieneksi. Voit jättää sivuun muutaman siivun poroa koristelua varten. Sekoita täytteen ainekset ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Tarjoa kuumien blinien, punasipulisilpun ja hunajan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti