maanantai 1. huhtikuuta 2013

Omena-piparjuurikeitto

 

Sain idean omenan ja piparjuuren makuisesta keitosta ja olihan sitä kokeiltava. Erikoisen makuista, mutta hyvää! Keitto sopi hyvin pääsiäisaterian alkukeitoksi :)

Omena-piparjuurikeitto (6 annosta)

2 isoa, kirpeää omenaa
2 shalottisipulia
1rkl voita
½dl kuivaa valkoviiniä
4dl kasvislientä
½ tuubia piparjuuritahnaa
kourallinen tuoretta persiljaa
1-2tl suolaa
hyppysellinen jauhettua valkopippuria ja muskottipähkinää
1dl kermaa

Kuori omenat, poista kodat ja pilko kuutioksi. Silppua myös sipulit. Kuullosta omenoita ja sipulisilppua hetki voissa. Lisää viini, kasvisliemi ja piparjuuritahna ja anna kiehua keskilämmöllä kunnes omenat ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Nosta soseutettu keitto levylle, lisää kerma, persilja ja mausteet ja kiehauta ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti