maanantai 1. huhtikuuta 2013

Yrttinen valkoviinikastike

 

En ole mikään suuri lampaan ystävä, joten halusin tarjota pääsiäisaterialla jotain muuta. Päädyin tällä kertaa loheen ja parsaan, joiden kanssa tarjosin maukasta kastiketta.

tarvitset:
1 shalottisipuli
½dl valkoviinietikkaa
1dl kuivaa valkoviinia
2rkl kermaa
150g kylmää voita kuutioituna
n. 1dl tuoreita yrttejä (miula persiljaa, tilliä ja ruohosipulia)
ripaukset suolaa ja valkopippuria.

Pilko sipuli ja laita se etikan ja viinin kanssa kattilaan. Keitä kokoon kunnes nestettä on jäljellä 2-3 ruokalusikallista. Siivilöi sipulit pois ja kuumenna viini-etikkaliemi kerman kanssa. Laita levy miedolle lämmölle ja nosta kattila pois. Lisää kattilaan pari kuutiota (n. 2rkl) voita ja vatkaa, kunnes voi on pehmennyt. Siirrä kattila takaisin levylle ja vatkaa joukkoon voita nokare kerrallaan, edellisen nokareen pitää olla sulanut ennen uuden lisäämistä. Kun kaikki ovi on lisätty, siirrä kattila pois lämmöltä ja sekoita siihen silputut yrtit ja mausteet. Tarkista maku ja tarjoa esimerkiksi kalan ja parsan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti