keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Pekaani-maitosuklaacookiet


Vaatimattomasta ulkonäöstään huolimatta nää keksit on ihan sairaan hyviä! Ohje muokattu jostain amerikkalaiselta nettisivulta löytyneestä ohjeesta.

Tarvitset:

5,5dl vehnäjauhoja
½tl ruokasoodaa
200g huoneenlämpöistä voita
2dl sokeria
0,5dl fariinisokeri
1tl suolaa
2tl vaniljasokeria
2 isoa munaa
200g maitosuklaata
50g pekaanipähkinöitä

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa sokerit ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Rouhi suklaa ja pekaanipähkinät hienoksi ja sekoita ne vielä mukaan. Nostele leivinpaperilla vuoratulle pellille ruokalusikallisen kokoisia nokareita taikinaa (näin tulee tosi isoja keksejä!). Jätä reilut välit, sillä keksit leviävät paistuessaan. Paista 10-12 minuuttia, anna jäähtyä hetki pellillä ja nostele sitten ritilälle jäähtymään. Säilytä ilmatiiviissä purkissa.




1 kommentti: