keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Sitruuna-lakritsamuffinssit



Nämä muffarit olivat tarjolla Akun 3v synttäreillä. Tosi hyviä! Kiva yhdistelmä makeaa, kirpeää ja suolaista. Käytin Lidlin lakritsakastiketta, siinä on vahva ja vähän suolainen maku.

Sitruunamuffinit (12 normaalikokoista tai n. 24 minimuffinssia)

2 munaa
1 dl sokeria
1 dl kermaviiliä
100g voi
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½dl vastapuristettua sitruunamehua
2rkl hienoksi raastettua sitruunan kuorta.
 Sekoita munat ja sokeri puuhaarukalla. Sulata voi, anna jäähtyä ja sekoita joukkoon kermaviilin kanssa. Lisää kuivat aineet, sitruunan mehu ja kuori. Sekoita tasaiseksi, jaa muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 min (minimuffareita vähän vähemmän aikaa)

Lakritsikuorrutus

2dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,5dl lakritsikastiketta
½-1dl tomusokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon muut aineet. Pursota jäähtyneiden muffinssien päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti