torstai 4. toukokuuta 2017

Chili sin carne-keitto härkiksellä



Miun on tehnyt monta päivää mieli jotain maukasta keittoa. Eilen illalla päätin keitellä soppaa evääksi töihin. Mukavan tulinen keitto on täysin vegaaninen, jos tarjoat sen kasvipohjaisen fraichen kanssa. Tulisuutta voi säädellä oman maun mukaan chililajikkeita vaihtelemalla.

Chili sin carne-keitto härkiksellä (neljä isoa annosta)

Tarvitset:
1 paketti  (250g) härkis original (kokeile myös tex mex tai bbq)
1 iso paprika
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1-2 isoa punaista chiliä tai muita chilejä (käytä chililajikkeita maun mukaan. Itse laitoin yhden miedon punaisen chilin silputtuna ja lisäksi kaksi kuivattua pientä tulista kokonaisina keittoon makua antamaan)
1 tl jeeraa
1 tl savupaprikajauhetta

1  tölkki (400g) laadukkaita kuorittuja tomaatteja (esim. Mutti)
2 tölkkiä (n. 8dl) vettä
1 kasvisliemikuutio
1 kanelitanko
3 rkl tomaattipyree
1 tl punaviinietikka
1 tl ruokosokeri

200g pakastettua maissia
1 purkki kidneypapuja suolaliemessä
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Kuutioi sipuli ja paprika. Hienonna valkosipulinkynnet ja chilit mahdollisimman pieneksi. Kuumenna pannussa ruokalusikallinen öljyä. Kuullota öljyssä sipuleita ja valkosipuleita hetki. Lisää sitten pannulle härkis, paprika, chili, jeera ja savupaprikajauhe. Pyörittele hetki ja mausta sitten suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun.

Kaada tomaatit liemineen kattilaan ja murskaa tomaatteja kauhalla. Mittaa tyhjällä tölkillä kattilaan kaksi tölkkiä vettä. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio, kanelitanko (ja kuivatut chilit) ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kiehuvaan liemeen sipuli-paprika-härkisseos, tomaattipyree, punaviinietikka ja sokeri. Sekoita ja pienennä lämpöä. Anna porista hiljalleen puolisen tuntia. Huuhtele ja valuta tällä välin pavut.

Puolen tunnin jälkeen lisää kattilaan pavut ja maissi. Anna porista vielä kymmenisen minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Poista lopuksi kanelitanko (ja kuivatut chilit). Tarjoa creme fraichen tai kaurafraichen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti